Talent voor groei
Talent voor groei
  • Persoonlijke aandacht en begeleiding
  • Onze consultants komen uit de sector
  • Schakel tussen opleiding en arbeidsmarkt

Guido Slegers

Productontwikkelaar bij Brandenburg Culinair

'Ik kan mijn creativiteit helemaal kwijt'

Vlees. Valt er nog iets te vernieuwen en te ontwikkelen aan een product dat er altijd al is geweest? ‘Meer dan genoeg’, kan Guido Slegers (31) uit Almere inmiddels zeggen. ‘Maar voor mijn kennismaking met het vleesvak dacht ik nog; wat kun je daar nog aan ontwikkelen. Runderen en varkens zijn al sinds jaar en dag hetzelfde, nieuw vlees kun je niet meer uitvinden. Maar dat ligt toch even anders, want de mogelijkheden voor verbetering en vernieuwing blijken legio. Denk bijvoorbeeld aan smaak, functie, houdbaarheid, kleur en samenstelling. Daaruit is mijn enthousiasme voor vlees ontstaan.’

Na de HBO studie Voedingsmiddelentechnologie aan het Van Hall Larenstein in Leeuwarden, komt Slegers in 2009 in dienst bij de hofleverancier van vers vlees van Nederlands grootste retailer; Hilton Meats Zaandam. In de zeven jaar dat Slegers er als productontwikkelaar werkt, leert hij er naar eigen zeggen enorm veel. Als hij het tijd vindt om zijn horizon te verbreden, stuit hij op een vacature bij Aeres Agree voor productontwikkelaar bij een vleesverwerkend bedrijf. Op zijn lijf geschreven! Er is alleen wel één probleem; de vacature is ruim een jaar oud. ‘Die vacature zal wel vervuld zijn en vergeten van de site te halen, zo dacht ik. Toch heb ik er achteraan gebeld.’ Dan blijkt dat er ondanks een overname in de tussentijd en het feit dat de baan eigenlijk al vergeven is aan een junior, toch gewoon een plek vrij te zijn. Na diverse gesprekken en een presentatie (met een voor hem bepaald onderwerp buiten zijn comfortzone) weet de opdrachtgever, Brandenburg Culinair in Oudewater, wat voor vlees ze met Slegers in de kuip hebben: het meest opvallende is vermoedelijk zijn aanstekelijke enthousiasme voor het vak.

Slegers heeft al snel zijn draai gevonden en een half jaar na de overstap is hij nog steeds enorm gemotiveerd. ‘Het bevalt mij ontzettend goed. Ik kan mijn creativiteit helemaal kwijt in het bedenken van zowel nieuwe producten en concepten als het verbeteren van het bestaande assortiment. Niet alleen het ontwikkelen van nieuwe concepten is van groot belang, maar met name het bestaande assortiment up to date houden is door wijzigingen in wetgeving en de wisselende wensen van de klant een belangrijke, maar leuke uitdaging. Wat de functie van productontwikkelaar bij Brandenburg Culinair nu zo leuk maakt is de combinatie van het verzinnen van totaal iets nieuws op het gebied van product en proces, tot het optimaliseren van het bestaande assortiment en de produceerbaarheid daarvan.’
Ook over het proces naar de baan toe is de productontwikkelaar positief. ‘Dat verliep prima. Na elk gesprek deelde Aeres Agree de reactie van de opdrachtgever met mij. Erg prettig om zo snel terugkoppeling te krijgen. Wat ik ook erg waardeerde is het evaluatiegesprek met mijn consultants Jacqueline en Silvie na mijn aanstelling. Ik kan me voorstellen dat zij al snel met de volgende kandidaten bezig zijn, maar er werd ook voor mij weer tijd gemaakt. Heel netjes.’

 

Lees ook de ervaring van: