Talent voor groei
Talent voor groei
  • Persoonlijke aandacht en begeleiding
  • Onze consultants komen uit de sector
  • Schakel tussen opleiding en arbeidsmarkt

Koen Verseveldt

Commercieel medewerker binnendienst bij Meteor Systems

‘Als ik er geen lol aan beleef, haak ik snel af’


Hij is niet iemand met doorsnee hobby’s, die genoegen neemt met de middenmoot of voor de makkelijke weg gaat. Nee, Koen Verseveldt (21) uit Tilburg doet alles voor de volle 150 procent. Hij maakte van een niet voor de hand liggende hobby in no-time een eigen bedrijfje en groeit van 12-jarig hulpje bij de Reddingsbrigade door naar teamleider en trainer op diverse stranden. ‘Op mijn zestiende kocht ik op een rommelmarkt een paar oude mechanische horloges. In de loop der jaren heb ik mijzelf aangeleerd hoe ik deze antieke horloges kon repareren.’ Wat als knutselen begon, groeide uiteindelijk uit tot een eigen bedrijfje, wat zich naast de reparatiewerkzaamheden ook richt op advies en kennisoverdracht voor particulieren en bedrijven.

Nog altijd repareert Koen mechanische horloges. Daarnaast is de Tilburger veel bij evenementen en op het strand te vinden als vrijwilliger bij de Reddingsbrigade. Deze gedrevenheid komt ook tot uiting tijdens zijn studie tuin- en akkerbouw aan HAS Hogeschool in Den Bosch. Naast zijn eigen studie, hielp hij ook met het ontwikkelen van de nieuwe strategie van HAS Hogeschool zelf. ‘Het project duurde een halfjaar, waarin we intensief hebben samenwerkt met een gerenommeerd consultancybedrijf. Een grote investering qua tijd, maar je krijgt er zoveel kennis, ervaring en contacten voor terug’, vindt Koen, die zomer 2016 afstudeerde.

Eén ding wordt duidelijk uit het gesprek. Als hij er geen lol aan beleeft, haakt hij snel af. Daarnaast is Koen vrij kritisch: ‘Het werk moet uitdaging blijven bieden en mij op de lange duur verder brengen. Daarnaast wilde ik graag een baan dicht bij huis vinden, zodat ik ook tijd voor mijn hobby’s over zou houden.’ Voor recruiters die gouden bergen beloven, maar hem niet eens terugbellen, heeft hij geen goed woord over. Bij Aeres Agree valt hem de openheid en persoonlijke aandacht op. ‘Consultant Robert Veenstra van Aeres Agree is duidelijk, eerlijk en op de relatie gericht. Het gaat hem er niet om kandidaten zo snel mogelijk te bemiddelen, maar hij wil een goede match realiseren. Andere bureaus gaven mij de indruk dat zij er na twee keer iets te hebben aangeboden wel klaar mee waren, maar Robert bleef zich onverminderd inzetten.’ In januari 2017 is er een klik en start Koen als commercieel medewerker binnendienst bij Meteor Systems in Breda; de wereldwijde marktleider op het gebied van complete teelt- en irrigatiesystemen. ‘De werkzaamheden zijn leuk en zeer afwisselend. Het ene moment heb je een tuinder aan de telefoon die een paar losse onderdelen wil bestellen, het volgende moment ben je bezig het meest ideale teelt- en irrigatiesysteem voor een nieuw glastuinbouwbedrijf van 10 hectare te ontwerpen.’

‘Meteor Systems groeit sterk, en ons speelveld is de hele wereld. Dat maakt het enorm uitdagend en leuk om bij Meteor Systems te werken. Het is topsport om aan de enorme wereldwijde vraag naar onze teeltsystemen te voldoen. Gelukkig werken we met een leuk en ervaren team en lukt het ons samen om eigenlijk altijd aan de wensen van onze klanten te voldoen.’ Op de langere termijn biedt het bedrijf ook genoeg kansen om door te groeien. ‘De verkoop buitendienst lijkt mij wel wat, maar eerst wil ik graag een tijd op de binnendienst blijven om de bedrijfsprocessen en producten beter te leren kennen. Voorlopig is de lol er nog lang niet af bij Meteor Systems!’

 


Aeres Agree gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?