Talent voor groei
Talent voor groei
  • Persoonlijke aandacht en begeleiding
  • Onze consultants komen uit de sector
  • Schakel tussen opleiding en arbeidsmarkt

Patrick Vonk

Proefbakker bij Mola

"Als je een team bent, haal je het beste in elkaar naar boven.”


De bakkerswereld kent geen geheimen voor Patrick Vonk (34) uit het Brabantse Sint Anthonis. Hij groeide er in op en schoolde zich tot All round Brood en Banketbakker en Manager Bakkersbedrijf aan de Vakschool Wageningen. In 2006 ging hij aan de slag bij Koninklijke Peijnenburg, producent van ontbijtkoeken. Vervolgens was Patrick een paar jaar bakker bij twee ambachtelijke bakkerijen, waarna hij terugkwam bij Peijnenburg. Dit keer als coördinator van de bakkerij. ,,Ik heb het hier altijd prima naar mijn zin gehad”, vertelt Patrick. ,,Toen ik op een gegeven moment niet meer hogerop kon, dacht ik: misschien wordt het tijd om verder te kijken.”

Patrick solliciteerde op een functie bij Bakkersland Panningen als productieleider inpak-banket. Zijn nieuwe baan viel echter tegen. ,,Vanaf de eerste week had ik het er niet naar mijn zin. Ik had geen klik met de werkzaamheden en de sfeer paste niet bij mij.” Hij maakte een jaar vol, en keek ondertussen uit naar iets anders. Hij stuitte op de vacature van proefbakker bij Mola, een modern familiebedrijf dat allerlei bladerdeegproducten maakt. ,,Mola had de werving uitbesteed aan Aeres Agree”, zegt Patrick. ,,Ik had nog nooit van hen gehoord. Tot dat moment solliciteerde ik altijd rechtstreeks naar een bedrijf. Dit keer ging ik eerst op gesprek bij consultant Sarie van den Boogaard van Aeres Agree. Zij droeg mij voor bij Mola. Sarie kent het bedrijf goed omdat ze er al eerder kandidaten heeft geplaatst. Het gesprek met haar zorgde ervoor dat ik goed voorbereid was op het sollicitatiegesprek. Ik kreeg veel informatie over het bedrijf en de baan, en ik hoorde wie mijn gesprekspartners waren.”
Patrick ging door naar de tweede ronde en ook dat gesprek verliep prettig. ,,Tussendoor had ik geregeld contact met Sarie. En achteraf volgde een evaluatie. De begeleiding was meer dan goed. Persoonlijk, vertrouwelijk en stipt. Ik kreeg duidelijke informatie en de communicatie was uitstekend. Ik heb de begeleiding van Aeres Agree als een meerwaarde ervaren.”

De proefbakker is nu bijna een jaar in dienst bij Mola in Beugen. Het bedrijf telt zo’n honderd medewerkers. Patrick heeft niks dan lof voor zijn nieuwe werkgever. ,,De sfeer spreekt me aan. De medewerkers vormen een hecht team. Als je een team bent, haal je het beste in elkaar naar boven. Of je nu schoonmaker bent, directeur, of productiemedewerker; iedereen wordt betaald van de appelflappen. Iedereen gáát ervoor. De directeur is voor mij een voorbeeld, een soort vader van het bedrijf. Hij is zo gepassioneerd met z’n vak bezig; daar word je in meegenomen.”
Mola staat vooral bekend om zijn appelflappen, maar het bedrijf maakt ook producten als saucijzenbroodjes, frikandelbroodjes en croissants. ,,Mola is altijd bezig met innovatieve productontwikkelingen voor de Duitse en Nederlandse markt, zoals een vegetarische snack of een snack met een vleessalade”, vertelt Patrick. Hij staat aan de basis van nieuwe producten en maak heel het proces mee. ,,Van een a4-aanvraag voor een nieuw of gewijzigd product tot het moment dat het echt in productie gaat. In de proefbakkerij maak ik er een stuk of twintig met de hand. Daarna vertaal ik dit naar een lijntest en vervolgens naar de productie van tien- tot twintigduizend stuks per uur.”

De functie van proefbakker is nog mooier dan Patrick hem op papier al vond. ,,Ik heb alle vrijheid om mezelf te ontplooien, om initiatieven te nemen. In mijn vorige baan kwam ik als productieleider deels op kantoor te zitten. Nu ben ik weer bezig met het product en met de kwaliteit: hoe kan het beter en nog mooier?”

Lees ook de ervaring van:

 


 

 


 

 

Aeres Agree gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?