Talent voor groei
Talent voor groei
  • Persoonlijke aandacht en begeleiding
  • Onze consultants komen uit de sector
  • Schakel tussen opleiding en arbeidsmarkt

Gerrard Meihuizen

Quality Supervisor bij Aviko-Rixona

“Het kwaliteitshandboek is niet langer het feestje van de kwaliteitsdienst.”

Elke 45 minuten wordt bij het bedrijf Aviko-Rixona in het Groningse Warffum een vrachtwagen vol aardappelen gelost. Dat leidt tot zo’n 350.000 ton verwerkte aardappelen per jaar. Gerrard Meihuizen werd er vorig jaar aangenomen om de kwaliteit naar een hoger plan te brengen.

Meihuizen heeft veel ervaring in de levensmiddelentechnologie en heeft zich gespecialiseerd in kwaliteitsverbetering. Hij studeerde biotechnologie en levensmiddelentechnologie aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden en werkte onder meer bij Ten Kate Vetten en Eiwitten BV in Ter Apelkanaal en bij Continental Candy Industry (CCI) in Drachten. Bij CCI, een snoepfabrikant, was hij verantwoordelijk voor de zowel de kwaliteit van grondstoffen als van het eindproduct. ,,Ik was toe aan een nieuwe uitdaging”, vertelt hij. ,,Binnen CCI kon ik niet verder groeien. De vacature van Quality Supervisor bij Aviko-Rixona was precies wat ik zocht: een leidinggevende rol. Wat mij aantrok was dat heel het kwaliteitssysteem opnieuw moest worden opgezet, omdat Rixona ver achterliep op dit gebied.”

Aviko-Rixona was niet geheel onbekend voor Meihuizen. ,,Ik kom uit de agrarische sector en daar is Aviko-Rixona ook een speler in.” Omdat de vacature via Aeres Agree liep, kreeg hij via consultant Wandert Mulder informatie over het bedrijf en de functie. ,,De gesprekken waren heel goed en positief. Zowel met Aeres Agree als met Rixona.”

Aviko-Rixona heeft locaties in Warffum en het Limburgse Oostrum en telt ruim tweehonderd fte. Standplaats van Meihuizen is Warffum, de productielocatie. ,,Hier worden de aardappels tot aardappelpoeder verwerkt”, vertelt hij. ,,Na schoonmaken, schillen en snijden ontstaat door droging de granulaat of dikkere vlokken. Jaarlijks gaat het om 51.000 ton granulaatpoeder en 23.000 ton vlokken. Afhankelijk van de markt en het product vinden de eindfabricaten hun weg naar de klanten.”

Meihuizens taak: doorgroeien naar een betere kwaliteit. ,,We moesten de slag maken naar een hoogwaardig product. Deze fabriek ging voorheen vooral voor kwantiteit en niet zozeer voor de kwaliteit. Dat moest worden omgedraaid.”

De Quality Supervisor heeft veel energie gestoken in het bij de tijd maken van de hygiënestandaarden. ,,De procedures waren tien jaar niet bijgehouden en moesten helemaal opnieuw worden opgezet. Ik heb een nieuw handboek gemaakt waarvoor mensen van alle afdelingen input hebben geleverd. Dat zette hen stil bij de vraag: hé wat doe ik eigenlijk precies? Het kwaliteitshandboek is niet langer het feestje van de kwaliteitsdienst, maar is nu van de werkvloer.”

Dat proces ging niet vanzelf. ,,Het was in de eerste maanden best spannend: hoe gaat de fabriek op de veranderingen reageren? Mensen zijn gewend en gehecht aan de manier waarop ze werken. De verantwoordelijkheid voor de kwaliteit lag altijd bij de leidinggevende. Nu is iedereen op de werkvloer zelf verantwoordelijk om via de juiste procedure te werken. We zijn er nog niet helemaal, maar er is zeker al een groter bewustzijn op het gebied van de kwaliteit. “

Zijn job bood hem veel uitdaging in het afgelopen jaar. ,,De hete zomer van 2018 zorgde voor veertig procent minder product. De fabriek is vaker dicht dan andere jaren omdat we minder grondstof hebben. Hoe anticipeer je daarop? Ik reserveer dan bijvoorbeeld tijd om trainingen te geven om de hygiënestandaard omhoog te krijgen. Het bedrijf geeft mij veel ruimte.”

De kwaliteitsafdeling van Aviko-Rixona biedt hem veel afwisseling en voldoening. ,,Elke dag ben ik bezig met mensen, systemen en methodes. Dat samenspel maakt het mooi.”

Aeres Agree gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?