" Ga iets doen waar je enthousiast van wordt"

Hanna Elsinga, Coördinator roergangers

Drie jaar geleden begon ik aan mijn opleiding bedrijfs- en consumentenwetenschappen aan de universiteit in Wageningen. Een vriendin van mij deed het werk als roerganger bij Marin en was daar heel enthousiast over en stuurde een berichtje door dat ze nog roergangers zochten. Vervolgens heb ik gesolliciteerd via Silvie (senior consultant food) en ben ik ingewerkt op één van de inwerkdagen van Marin en kon ik beginnen als roerganger!

Vanuit de hele wereld komen er mariniers naar Marin toe om daar te oefenen in een scheepssimulatie met koersberekeningen, windrichtingen en anders soort maritieme oefeningen. Als roerganger sta ik aan het roer en volg ik de instructies op van de mariniers. Op een gegeven moment heeft Silvie (senior consultant food) gevraagd of ik coördinator wilde worden van de roergangers. Dit leek mij een hele leuke toevoeging aan mijn bijbaan als roerganger dus ik heb toen ja gezegd en doe dit nu sinds augustus 2023.

Wat ik zo leuk vind aan werken als roerganger bij Marin is dat het echt wat anders is dan bijvoorbeeld een bijbaan als vakkenvuller, die veel gebruikelijker is. Ik vind het dan ook heel leuk om over mijn werk te praten en uit te leggen wat het werk als roerganger inhoudt. Daarnaast vind ik het fijn dat het werk heel flexibel is. Je kan zelf bepalen of je veel, weinig of niet wil werken waardoor je genoeg ruimte hebt voor je studie en andere activiteiten. Daarnaast geeft mijn rol als coördinator mij extra uitdaging, verantwoordelijkheden en afwisseling. Silvie begeleidt mij erg goed, ik kan altijd bij haar terecht voor (rooster technische) vragen en ze staat altijd klaar om mij te helpen.

Als tip voor iemand die een baan zoekt zou ik zeggen; ga iets doen waar je enthousiast van wordt en stel vragen als je iets niet weet!

Zoek jij ook iemand die met jou mee kan denken? Neem vrijblijvend contact met ons op en wie weet start jij binnenkort met een (bij)baan die bij jou past!

Aeres Agree heeft een partnership met alle agrarische hogescholen en de WUR