Koe voerrek

"Wees niet bang voor een afwijzing en ga ervoor."

Hilde Goedegebuure, Gemeente Amersfoort

Foto Hilde Goedegebuure

Hilde Goedegebuure

Per ‘toeval’ kwam Hilde in aanraking met Aeres Agree. Een vacature op LinkedIn wekte haar interesse, waarna ze contact zocht. ‘Het was dus geen bewuste keuze om voor Aeres Agree te kiezen, maar het kwam letterlijk op mijn pad in de zoektocht naar mijn baan in de groene ruimte.’ Uiteindelijk kreeg Hilde via Aeres Agree een nieuwe baan bij een nieuwe werkgever!

Hilde kijkt tevreden terug. ‘Aeres Agree ontzorgt je. Ze regelen alles eromheen. Jij kunt je als kandidaat volledig focussen op de sollicitatiegesprekken. Dit vond ik erg prettig en had ik nog niet eerder meegemaakt aangezien ik alleen ervaring heb met rechtstreekse sollicitaties’, licht Hilde toe. Hilde zou anderen dan ook zeker Aeres Agree aanbevelen. Aeres Agree denkt mee en kijkt ook naar andere mogelijkheden op basis van jouw wensen.

Ondanks de Corona ziet Hilde positieve ontwikkelingen in het vakgebied.

De vraag naar personeel blijft, dit zie je met name bij veel ontwerpbureaus. Hilde merkt op dat er wel met een kritische blik gekeken wordt naar personeel. Hilde heeft een mooie tip voor starters: ‘Als je een interessante vacature ziet, reageer en schrijf! Wees niet bang voor een afwijzing en ga ervoor.’ In het verleden tijdens haar eigen zoektocht naar haar eerste baan kwam ze uiteindelijk op de tweede plek, doordat haar ‘concurrent’ meer werkervaring had. Uiteindelijk kreeg Hilde de baan toch aangeboden! Zo zie je maar, als je een positieve indruk achterlaat werkt dit op den duur weer in je voordeel. De ontwikkelingen van buitenaf heb je toch vaak niet in de hand.

Inmiddels is Hilde bijna een jaar werkzaam bij de Gemeente Amersfoort als projectmanager Groen. ‘Het is een hele prettige organisatie en iedereen laat elkaar in haar waarde. Het gedreven team gaat voor versterking en verbetering. Ook het vertrouwen dat de organisatie uitspreekt is bewonderingswaardig. Dit werd bevestigd toen ik na mijn detacheringsperiode van een half jaar via Aeres Agree, direct een vaste aanstelling kreeg bij de gemeente Amersfoort.’

Ben jij ook enthousiast over het verhaal van Hilde? Ben je ook toe aan een nieuwe uitdaging of wil je gewoon even sparren over de mogelijkheden? Wij komen graag met je in contact

Aeres Agree heeft een partnership met alle agrarische hogescholen en de WUR