"Laat zien wat je in je mars hebt; pak taken proactief op en 'own' deze als jouw projectje"

Lisa Waverijn , Business assistant poultry

Ik ben geboren en getogen op een akkerbouwbedrijf in Zeeuws-Vlaanderen. De liefde voor de agrarische sector is er met de paplepel ingegoten, dus toen ik voor een studie moest kiezen stond Wageningen Universiteit hoog op het lijstje. Echter hadden dieren ook altijd al mijn interesse, dus toen ik op een open dag bij Diergeneeskunde in Utrecht werd gewezen op de studie Animal Sciences in Wageningen was de keus gemaakt. Ik ga verder in de agrarische sector, maar nu met focus op de veeteelt in plaats van akkerbouw. Met veel plezier heb ik hier mijn bachelor en daarna Animal Science master in Nutrition & Metabolism afgerond.

Tijdens de studie was ik aangesloten bij studievereniging "De Veetelers". Hier volgde ik een sollicitatietraining waar ik voor het eerst in aanraking kwam met Aeres Agree. Via enkele medestudenten die afstudeerden hoorde ik dat het nooit kwaad kon om eens in gesprek te gaan met deze partij. Omdat ik weer terugging naar Zeeuws-Vlaanderen was het geografische zoekgebied een vrij grote beperkende factor. Na een goed gesprek met Judith stonden mijn wensen op een rij en kwam er 1 vacature uit de bus als 'geschikt voor Lisa'. Hier ben ik dan ook op ingegaan en zie hier het resultaat: een heuse baan bij Elanco Animal Health.

De bemiddeling verliep prettig. Ik moet zeggen dat de informatie die vanuit Elanco naar mij toekwam ook erg duidelijk en fijn was, maar het was goed om af en toe nog even met Judith te overleggen. Ook kwamen er vanuit haar kant wat tips over waar ik rekening mee kon houden tijdens sollicitatiegesprekken of eventuele onderhandelingen. Ik ging daardoor net wat minder blue de gesprekken met Elanco aan.

Mijn baan is ontzettend variërend en ik krijg de ene na de andere opportuniteit aangeboden. Mijn team is naast heel gezellig ook heel ondersteunend en kijken ze echt naar wat goed is voor mijn persoon. Op mijn beurt heb ik dan weer de ruimte om taken proactief op te pakken, zodat ik voldoende word uitgedaagd en mezelf verder kan ontwikkelen. En dit alles speelt zich af in de pluimveesector, wat al mijn taken natuurlijk gelijk een stuk leuker maakt.

Toen ik opzoek ging naar een baan was mij vrij onbekend wat voor banen er allemaal aansloten op mijn studie. Laat je daardoor niet inperken door alleen te solliciteren op banen die je kent, maar ga met bedrijven in gesprek, ook vooral als de functieomschrijving je niet 100% duidelijk is. En denk vooral niet dat je voor de komende 5 of 10 jaar vastzit aan een specifiek takenpakket. Bespreek met het bedrijf wat de mogelijkheden voor jou zijn, hoe jij kan leren van de functie en ook hoe je kan groeien in die of een andere functie. Eens je bent begonnen: laat zien wat je in je mars hebt; pak taken proactief op en 'own' deze als jouw projectje!

Aeres Agree heeft een partnership met alle agrarische hogescholen en de WUR