"Het gaf mij veel rust dat iemand met mij meedacht"

Mariƫlle Sol, Telersvereniging de Schakel

Vanaf kinds af aan ben ik al bezig met zaden en planten in de groentetuin bij mijn ouders op het akkerbouwbedrijf in Zuid-Holland. Dat ik na mijn havo Tuin- en Akkerbouw ging studeren op de Aeres Hogeschool in Dronten was voor mij dan ook een logische stap. Lange tijd wist ik niet goed wat ik daarna wilde doen, maar tijdens mijn stages ben ik erachter gekomen dat ik het leuk vind om op pad te gaan naar de boer toe. Na mijn studie ben ik dan ook begonnen als teeltbegeleider graszaad wat ik met veel plezier deed.

Afgelopen jaar hebben mijn vriend en ik een huis gekocht in Groningen, waardoor ik een andere baan moest zoeken in een hele andere regio. Ik struinde heel wat sites af voor nieuwe vacatures in die regio, maar zag op gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Via via kwam ik bij Alies (senior consultant agribusiness bij Aeres Agree) terecht en zij heeft mij uiteindelijk geholpen aan een baan als productmanager Erwten bij telersvereniging De Schakel, waar ik het enorm naar mijn zin heb. De vrijheid, het jonge team en het grote netwerk zorgen ervoor dat deze baan écht bij mij past.

Als tip voor mensen die opzoek zijn naar een baan die bij hen past zou ik willen meegeven; vraag hulp! Het gaf mij veel rust dat iemand met mij meedacht, mij voorbereidde op het sollicitatiegesprek en mij voorstelde bij bedrijven. Wat ik fijn vond is dat de consultant van Aeres Agree helemaal niet opdringerig was of gericht was op het sluiten van 'de deal'. Ook wist ze veel van de verschillende bedrijven af en kon goed inschatten of ik binnen het bedrijf zou kunnen passen. Dit heeft geleid tot een baan waar ik mij enorm op mijn plek voel!

Zoek jij ook iemand die met jou mee kan denken? Neem vrijblijvend contact met ons op en wie weet start jij binnenkort met een baan die bij jou past!


Aeres Agree heeft een partnership met alle agrarische hogescholen en de WUR