Bloemenveld

"Binnen een maand kon ik al aan de slag en hier werk ik nu nog steeds met veel plezier."

Sanne van Dam, PieterpikzonenĀ 

Sanne van Dam

Na het afronden van mijn bloemschikopleiding miste ik de uitdaging binnen het werkveld. Ik heb daarom besloten om verder te studeren aan het Van Hall Larenstein in Leeuwarden en heb daar de studie Agrarische bedrijfskunde gevolgd. Tijdens mijn studie kwam ik meerdere malen in contact met Aeres Agree, zij hebben namelijk een kantoor in het pand van VHL en gaven ook lezingen en trainingen tijdens onze studie. Door het eerdere contact met Aeres Agree was de link snel gelegd toen ik na mijn opleiding op zoek ging naar een baan.

Wat ik bijzonder vond aan Aeres Agree is dat ze echt luisteren naar wat je zegt. Ze kijken daarnaast naar wat goed bij je past gezien je opleiding, persoonlijkheid, werkervaring en wensen. Op die manier kom je samen tot een beter beeld van waar je naar op zoek bent. Aeres Agree matchte mij gelijk aan een vacature in de zadenhandel bij het bedrijf Pieterpikzonen te Luinjeberd. Binnen een maand kon ik al aan de slag en hier werk ik nu nog steeds met veel plezier. Mijn bloemenkennis van vroeger komt goed van pas, zeker in combinatie met mijn studie bedrijfskunde. Ik ben begonnen als junior accountmanager op de afdeling private label, deze afdeling zorgt ervoor dat de kruiden, groente en bloemenzaden worden verpakt en verkocht voor de wereldwijde consumentenmarkt. Sinds kort heb ik binnen Pieterpikzonen een nieuwe functie, namelijk als projectmanager. De functie als projectmanager geeft mij nieuwe uitdagingen waar ik dagelijks veel van leer.

Door mijn achtergrond als boerendochter alsook mijn persoonlijke interesses, zocht ik specifiek een baan in de agrarische sector. Zonder hulp van Aeres Agree had ik het bedrijf Pieterpikzonen niet gevonden. Aeres Agree heeft een groot netwerk waardoor je meer bedrijven en functies in beeld krijgt, hierdoor heb je meer kans te matchen met een baan die bij je past!

Een goede tip, die mij hielp bij het solliciteren; verbreed je kennis ook buiten je studie, ik heb dit gedaan door:

  • Buitenlandse stages
  • Talencursus Duits in Berlijn
  • Het geven van bloemenworkshops en de ervaring die je daarmee op doet

De agrarische sector verandert continu, het wordt steeds belangrijker om duurzaamheid in te zetten maar ook qua wet- en regelgeving zullen we steeds meer moeten schakelen. Blijf je daarom tijdens en ná je studie verdiepen en ontwikkelen, je bent immers nooit uitgeleerd.

 

Aeres Agree heeft een partnership met alle agrarische hogescholen en de WUR