"Je bent géén nummertje die op de grote stapel terecht komt"

Wiebe Freriks, Green

Wiebe Freriks

Als bijna afgestudeerde Tuin- en Landschapsinrichter liep Wiebe vorig jaar spontaan binnen bij het kantoor van Aeres Agree locatie Velp. Wiebe vertelt: ‘Het lijntje was kort, aangezien ik op Larenstein de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting volgde. Ik wilde alle opties die beschikbaar waren gebruiken en liep binnen bij Aeres Agree. Ook kende ik Leonie (consultant Aeres Agree), vanuit een stagesollicitatiegesprek bij haar vorige werkgever, Gemeente Oost Gelre. Hier had ik goede herinneringen aan en het was voor mij een logische stap.’

Het leverde Wiebe een hele mooie baan op bij een kwalitatief hoogwaardig bedrijf in de groensector met veel kansen en doorgroeimogelijkheden. Wiebe kijkt er met een tevreden gevoel erop terug. ‘Aeres Agree kenmerkt zich door de persoonlijke benadering, je bent geen ‘nummertje’ die op de grote stapel terecht komt. Het doel is om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. De eigen werkwijze en afwijken van het protocol heeft uiteindelijk geleid tot een geslaagde match!’ Hij zou dan ook (bijna) recent afgestudeerden aanraden om contact op te nemen met Aeres Agree.

Wiebe ziet in het groene vakgebied dat er veel behoefte is aan vakkundige praktijkmensen en techniekers die zich bezighouden met werkvoorbereiding en calculatie. Dat merk je in het werkveld.

Inmiddels is Wiebe ruim een jaar werkzaam en wil graag nog een tip geven aan starters: ‘Pak vooral niet het eerste beste baantje, maar kijk wat bij je past. Waar ligt jouw ambitie en waar krijg je energie van?’

Inmiddels werkt Wiebe nu ruim een jaar bij Green. ‘Ik ben gestart als hovenier om praktijkervaring op te doen en inmiddels zit ik voor drie dagen per week op kantoor als werkvoorbereider. Ik heb het erg naar mijn zin, het is een mooi bedrijf met veel doorgroeimogelijkheden en kansen’.

Dit zijn de afsluitende mooie, pakkende woorden van Wiebe. Ben jij ook enthousiast na het lezen van dit verhaal? Wij komen graag met jou in contact om ook jou te helpen in de zoektocht naar een passende baan.

Meer weten over Green? https://www.greenm2.nl/

Aeres Agree heeft een partnership met alle agrarische hogescholen en de WUR