Recruitmentbureau voor de groene sector bestaat 25 jaar!

Date

Wat begon als afstudeeridee van studenten Agrarische Bedrijfskunde in Dronten, groeide uit tot een landelijk uitzendbureau voor de groene sector. Dit jaar bestaat Aeres Agree Recruitment BV op de kop af 25 jaar!

Om deze mijlpaal te vieren is er op donderdag 13 april een feestelijk klantevent in de green screen (onderwijs)studio van Aeres Tech in Ede. Hier wacht genodigden en geïnteresseerden een afwisselend middagprogramma rondom het thema ’De toekomst voor groen talent’.

De toekomst biedt volop perspectief voor groen talent en kent verschillende uitdagingen. Neem alleen al het aantal werkzoekenden in ons land. Volgens actuele cijfers van het CBS zijn dat er zo’n 442.000; een verdubbeling ten opzichte van twee jaar geleden. Wat betekent dit voor werkgevers in de groene sector? Hoe kunnen zij de juiste professionals aan zich (blijven) binden?

 

Interessante sprekers over relevante HR-thema’s

Tijdens het klantevent, met dagvoorzitter Annieck Snijders, komen interessante sprekers langs, onder wie Sybrich Willemsma (HR-business partner Royal Cosun), Rien Komen (vicevoorzitter College van Bestuur Stichting Aeres Groep), Wim Davidse (flex/arbeidsmarkt specialist), Jennifer Gijsman (sales support officer bij Farmel), Jente Driessen (specialist bedrijfsontwikkeling ForFarmers/Farm Consult), Jeroen Spierings (directeur Aeres Agree), Luca Stein (recruitment marketeer Life after school), Remy Baeten (senior recruiter Aeres Agree) en Marjolein Hölzken (consultant Aeres Agree). Zij gaan in op relevante HR-thema’s zoals:

  • Waar letten talenten op bij het kiezen van een baan?
  • Hoe ondersteunt employer branding het vinden van het juiste talent?
  • Is de krappe arbeidsmarkt een probleem of een kans?
  • Wat betekent de verduurzamingsagenda voor de medewerkers van nu en de toekomst?

Partnerschap met alle agrarische hogescholen

Aeres Agree bemiddelt bij het werven, selecteren, uitzenden en detacheren van hbo/wo-opgeleide jonge talenten en ervaren professionals in de sectoren food, agribusiness, groene ruimte & milieu en groen onderwijs. Sectoren die bij uitstek specialistisch van aard zijn en bovendien volop in transitie zijn. Als integraal onderdeel van Aeres draagt Aeres Agree duurzaam bij aan de inzet van de groene veranderaars van morgen. Zie ook: Groene_veranderaar
Aeres Agree heeft een partnership met alle agrarische hogescholen en de WUR. Met onder meer sollicitatietrainingen voor studenten en interviewtrainingen voor teamleiders ondersteunt Aeres Agree de competentieontwikkeling in het curriculum van haar partners. Het recruitmentbureau voor de groene sector heeft vestigingen in Den Bosch, Dronten, Velp en Wageningen.

Door het geven van gastcolleges aan studenten van de groene hogescholen en de WUR draag ik bij aan het succes bij het vinden van hun eerste baan.

Kim van den Heuij, Recruiter bij Aeres Agree

Hoe het 25 jaar geleden allemaal begon…

Om studenten tijdens en na hun afstudeerfase te bemiddelen naar een baan, begint de Christelijke Agrarische Hogeschool (CAH) in Dronten een uitzendbureau onder de naam Agrojobs. Dit gebeurt aanvankelijk in samenwerking met een bestaand uitzendbureau uit het westen van het land. Na een jaar stopt deze samenwerking en gaat Agrojobs op eigen kracht verder. Op 6 juli 1998 wordt Agrojobs ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
In de beginjaren ligt de focus op agribusiness. Dat verandert als er nieuwe vestigingen openen in Velp en Den Bosch, waar Agrojobs de vacaturebanken overneemt van respectievelijk de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein en HAS Hogeschool. Hierdoor breidt de dienstverlening uit met de sectoren food en groene ruimte & milieu. In 1998 openen nog twee vestigingen in Delft en Leeuwarden. De WUR-campus krijgt later ook een Agrojobs-vestiging. In 2016 verandert de naam Agrojobs in Aeres Agree Recruitment BV. Sinds 2020 bemiddelt Aeres Agree ook voor de sector groen onderwijs.

De toekomst voor groen talent

Ben je benieuwd naar de gesprekken die onze sprekers hebben gehad over relevante HR-thema's? Houd onze nieuwspagina en Linkedin pagina in de gaten. We hebben alle gesprekken namelijk omgezet naar pod- en webcasts. Nieuwsgierig? Schakel dan met een van onze collega's!

Aeres Agree heeft een partnership met alle agrarische hogescholen en de WUR